"Efteling knalt erin met een knetterend nieuw sprookje: Activeer je fantasie, of blijf thuis!"

28-03-2024

Fris en fruitig, daar gaan we weer. De Efteling, hét pretpark der pretparken, stoomt weer op volle kracht vooruit en heeft iets bijzonders in de pijpleiding. We hebben het hier over een gloednieuw sprookje dat een flinke dosis verbeeldingskracht vereist. En nee, we hebben het niet over die stoffige sprookjes van de gebroeders Grimm, maar over een innovatieve aanpak die de klassieke sprookjesbeleving naar een hoger niveau tilt.

Het sprookje, dat zijn grandioze onthulling over vier dagen zal beleven, is niet zoals we gewend zijn. Je zult zelf je mouwen moeten opstropen en je fantasie moeten aanwenden om dit sprookje te ervaren. Zeg maar dag tegen de passieve belevenis, en hallo tegen de actieve verbeeldingskracht!

Fons Jurgens, de grote baas van de Efteling, legt uit: "Schermmedia hebben een negatieve impact op de verbeeldingskracht van jongeren, en dat kunnen we natuurlijk niet hebben. De Efteling en verbeeldingskracht zijn als friet en mayo, onafscheidelijk. Dus hebben we onze knappe koppen bij elkaar gestoken en gezegd: 'laten we hier iets aan doen'. En zo geschiedde."

Het nieuwe sprookje is niet alleen een boost voor de verbeeldingskracht, maar ook een winst voor de portemonnee en het milieu. "Het is een snelle, kostenefficiënte en duurzame aanpak. Een win-win situatie," aldus Jurgens.

Karel Willemen, de ontwerper van het sprookje, is tot de essentie van het verhalen vertellen gekomen. "Het echte verhaal speelt zich altijd af in je hoofd," zegt hij. "In plaats van het verhaal voor te kauwen, laten we nu de bezoeker het volledig zelf invullen. Een echte uitdaging voor de fantasie."

Ook voor huiscomponist René Merkelbach was het een uitdaging om de juiste muziek voor dit sprookje te creëren. "Normaal gesproken kom ik snel met een groot thema dat alle elementen aan elkaar verbindt," zegt hij. "Deze keer zijn we het steeds meer gaan afpellen om tot de kern te komen. En ik moet zeggen dat ik erg trots ben op het eindresultaat."

Dus, lieve lezers, trek je stoute schoenen aan, pak je fantasie bij de hand en waag je aan dit nieuwe, innovatieve sprookje in de Efteling. Het belooft een ervaring te worden die je niet snel zult vergeten.

Bron: Efteling Blog

Meer sprookjes van de Efteling

Meer sprookjes van de Efteling

Bekijk dit product
Raveleijn 01. de magische pendel

Raveleijn 01. de magische pendel

Bekijk dit product
LuVille Efteling Miniatuur Kikkerfontein - L15 x B11 x H8 cm

LuVille Efteling Miniatuur Kikkerfontein - L15 x B11 x H8 cm

Bekijk dit product
Raveleijn

Raveleijn

Bekijk dit product